Anneleen Dijkstra

CONTACT

anneleen@balansana.be
0465 03 36 01

DOELGROEP
Jongeren
Volwassenen

OPLEIDING

Motorische Revalidatie en Kinesitherapie (2001)
Manuele Therapie (2003)
Integrale Coach Essentials
Integratieve Psychotherapie (i.o.2019-2023) (hierdoor startend therapie honorarium: 45 euro)
Relaxatietherapie bij kinderen en volwassenen

SPECIALISATIE

Hyperventilatie
Stress/Spanning/Angst
Paniekaanvallen
Burn-out
Laag zelfbeeld/Identiteit
Communicatieproblemen

VISIE

Mijn interesse gaat fel uit naar de interactie tussen lichaam en geest. Lichamelijke klachten zijn vaak niet los te koppelen van de psyche en omgekeerd. Na mijn opleiding tot kinesitherapeut, ging ik me ook meer verdiepen in de psyche. Zowel in mijn werk als kinesitherapeut, als in mijn werk als psychotherapeut, zal ik telkens aandacht hebben voor zowel het lichaam als de geest, telkens in overleg en naar gelang jouw persoonlijke behoefte.

Na een verkennend gesprek gaan we samen op zoek naar een therapie op maat. Ik luister zonder oordeel, met empathie, aanvaarding en authenticiteit. Dit doe ik in de eerste plaats door naar je verhaal te luisteren, me in te leven in je situatie, zaken te bevragen en te verhelderen, om zo gaandeweg meer inzicht te verwerven in de situatie waar je tegenaan loopt. Het ultieme doel is je terug in je innerlijke kracht te brengen, waardoor je meer in balans geraakt en uiteindelijk je eigen leven weer in handen kan nemen zoals je zelf wilt. Ik geloof in ieders innerlijke kracht om zo ook zelf aan de slag te gaan en het lichaam terug in balans te brengen.

Zaken zoals relaxatie, ademhalingstechnieken, hartcoherentie, (diepte)massage, visualisaties, wandelcoaching, gesprekstherapie, ACT, geweldloze communicatie, …kunnen aan bod komen.