Qi Qong en Yoga

ENERGETISCHE MEDITATIE (EM)

Tijdens deze cursussen worden er krachtige meditatie-technieken aangeleerd die vooral gericht zijn op zelfonderzoek. Je staat stil bij je gedachten, je emoties (met eventuele blokkades) en je bewustzijn en je leert deze te onderzoeken en te voelen. EM leert je terug in ‘je voelen’ te laten komen en probeert ‘the mind’ – je gedachten/ je redeneringen- uit te schakelen. Door in je voelen te komen, kan je gaan loslaten en word je ‘mind’,  je gedachten,  je emotiewereld en je lichaam rustiger.

Dit onderzoek gebeurt uiteraard stapsgewijs en hierin word je begeleid. Je hoeft voor deze cursussen geen ervaring met meditatie te hebben. Bij de EM-cursussen is het van belang dat de meditatietechnieken gemakkelijk, nuttig en leerzaam zijn.

Deze cursussen worden in Balansana gegeven door Saskia De Muynck.

VOOR ALLE INFO OVER DE DATA WANNEER DEZE CURSUSSEN PLAATSVINDEN, DE INSCHRIJVINGEN EN DE TARIEVEN : ZIE RUBRIEK NIEUW.

VROUWENCIRKEL-GROEPSESSIES

Vrouwencirkel

We willen graag 1 keer per maand samenkomen om vanuit ons vrouw-zijn te delen en te helen. Samen-zijn in vertrouwen, geborgenheid en verbondenheid.

We willen een ruimte creëren waar we vrijuit kunnen spreken, luisteren, lachen en voelen…Met een kopje thee en iets lekkers als warme omkadering. We willen ons verbinden met elkaar en elkaars verhalen en vragen : wat zich op dat moment aandient.

Vanuit een cirkel bieden we jou een kader van speelse oefeningen, telkens gebaseerd op een thema rond dualiteit: kracht-onmacht, geven-ontvangen, zelfzorg-loyaliteit,…

Elke cirkel vertrekt vanuit het delen, maar is uniek en anders.

Kom zoals je bent, je bent welkom zoals je bent.

Breng eventueel een dekentje en een trom mee, losse kledij waar je je comfortabel in beweegt.

De Vrouwencirkel-Groepssessies worden gegeven door Katleen De Vos.

VOOR ALLE INFO OVER DE DATA WANNEER DE VROUWENCIRKELS PLAATSVINDEN, DE INSCHRIJVINGEN EN DE TARIEVEN : ZIE RUBRIEK NIEUW.

Qi Qong

Qi Qong is kort samengevat het aanleren van de vaardigheid om je eigen Qi, je eigen levenskracht, te cultiveren. Dit wordt tijdens de Qi Qong lessen aangeleerd via lichaamsoefeningen, het reguleren van de ademhaling en meditatie-oefeningen.

Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk en mogelijk: er is geen voorkennis vereist, geen specifieke lichamelijke vaardigheden. Zelfs indien er lichamelijke beperkingen zijn, kan Qi Qong beoefend worden.

De lessen gaan wekelijks door op:

           *donderdag telkens van 18u30 tot 19u30

           *woensdag telkens van 9u tot 10u en van 20u15 tot 21u15

Tarief: 12 euro per losse les. Praktisch kan je een 5-beurtenkaart aankopen. Indien je tijdens een les niet aanwezig kan zijn, verlies je deze beurt niet. Het is uiteraard aan te raden om op frequente basis de lessen te volgen.

Inschrijven kan bij Saskia: 0495/407211 of via mail: saskia@balansana.be.