Hans Van Laake

CONTACT

hans@balansana.be
0495 31 37 08

DOELGROEP

Volwassenen

OPLEIDING

Master in de Klinische Psychologie
Post-graduaats opleiding Cognitieve Gedragstherapie
Bijkomende training in Narratieve Therapie
Oplossingsgerichte Therapie, Clean Space

SPECIALISATIE

Depressie/Angst/Stress
Rouw
Persoonlijkheidsproblematiek/Identiteit/Zelfbeeld
Verslaving
Levensvragen/Zingeving

VISIE

Elk van ons probeert een eigen weg te vinden in het leven: om het leven te begrijpen en geluk te vinden. Dat lukt de ene keer al beter dan de andere. Soms stapelen moeilijke situaties zich op, totdat we op een punt komen dat ze alles lijken te overheersen.

En dan kan het gebeuren dat we ontmoedigd geraken, dat we niet meer weten hoe we eruit kunnen geraken, dat het gewoon niet meer gaat. Onszelf een weg piekeren uit de problemen, lukt niet meer en we hebben het gevoel dat vrienden of familie ons ook niet meer kunnen helpen. Of we willen ze niet belasten.

Psychotherapeutische gesprekken kunnen dan helpen. In onze gesprekken onderzoeken we samen wat precies de situatie is waarin je je bevindt, wat de mogelijkheden zijn, welke keuzes je hebt, wat er anders kan. We gaan daarbij uit van jouw hoop en verlangens, en van het weten dat jij de expert bent van jouw leven, en dat de antwoorden ergens binnen jou en jouw ervaringswereld liggen. Mijn taak als therapeut is vooral jou de juiste vragen te stellen die ertoe bijdragen om die antwoorden te vinden, te verduidelijken en vorm te geven.